BLS (Basic Life Support – Suportul vital de bază) este reprezentat de un ansamblu de manevre și proceduri de resuscitare efectuate asupra unui pacient inconștient aflat în SCR (Stop Cardio-Respirator) ce pot fi efectuate de către orice persoană (instruită în prealabil) pentru menținerea căilor aeriene, suportul ventilației și circulației fără ajutorul vreunui echipament specific. În Europa la fiecare 45 de secunde o persoană suferă un stop cardio respirator, iar în SUA peste 280 de mii de oameni mor din această cauză.

Resuscitarea precoce și defibrilarea promptă (în decurs de 1-2 minute) poate duce la creșterea cu 60% a ratei de supraviețuire. Este important ca măsurile de prim-ajutor să fie cunoscute de un procent cât mai mare din populație, deoarece în situații limită un numar minim de manevre pot face diferența între VIAȚĂ și MOARTE.

 

ACEST SERVICIU ESTE SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

DURATA

6 ORE – Dupa absolvirea cursului BLS, pe baza unui test grilă și a unei exemplificări practice (pe manechin), veți primi o diplomă în care se atestaă competențele obținute. La sfârșitul cursului veți ști să acordați primul ajutor în caz de: pierderea conștienței, stop cardio – respirator, hemoragii, luxații, entorse, fracturi, arsuri (în caz de electrocutare sau insolație), înec sau sufocare cu un corp străin.

TEMATICA

Cursul se desfasoară pe durata unei singure zile având un numar de 6 ore (teorie și practică), iar tematica va trata urmatoarele capitole:

Notiuni generale cu privire la acordarea primului ajutor; Primul ajutor în cazul unui stopului cardio – respirator; Primul ajutor în caz de hemoragii; Primul ajutor în cazul unor luxații, entorse, fracturi; Primul ajutor în caz de arsuri; Primul ajutor în cazul unui înec sau sufocare cu un corp străin; Transportul corect al pacientului către cea mai apropiată unitatea sanitară;

TRAINER

Medic medicină de urgență UPU-SMURD GALATI  și  Asist.Univ.Dr.Roșca Ștefan – medic specialist Medicina Muncii